ماجرای قیام وال استریت آمریکا

صدها نفر از مردم آمریكا از روز 26 شهریور (17 سپتامبر) در منطقه 'لوور' منهتن در شهر نیویورك به هدف تسخیر 'وال استریت'گرد هم آمدند و اعتراض خود را نسبت به روابط پشت پرده میان شركت‌های خصوصی و دولت آمریكا اعلام كردند. 


وال استریت
طرح نجات بانك ها'، 'بحران وام مسكن' و 'اعدام 'تروی دیویسگ' سیاهپوست آمریكایی از جمله دلایل معترضان وال استریت است. تجمع جوانان آمریكایی علیه سیاست‌های اقتصادی دولت آمریكا در مقابل ساختمان 'وال استریت' به عنوان مركز بورس جهانی بازتاب های چندی در رسانه های جهان به همراه داشته است، اگرچه رسانه های آمریكایی با آن به سردی برخورد كردند. 
در اعتراضات وال استریت آمریكا كه با شعار اصلی 'تسخیر وال استریت' معروف شده است، جوانان آمریكایی به صراحت 'نظام كاپیتالیستی' آمریكا را مورد هجمه و انتقاد قرار داده‌ و این نظام را مسبب مشكلات بین‌المللی می‌‎دانند. 
رادیو فردا در خبری با عنوان اعتراض در آمریكا نوشت: اعتراض صلح‌آمیز افرادی كه برای اظهار نارضایتی خود از سیاست‌های اقتصادی آمریكا و در نتیجه بیكاری میلیون‌ها نفر، روزها در نزدیكی خیابان وال استریت در نیویورك تجمع كرده بودند، با مخالفت پلیس، پرتاب گاز اشك‌آور و دستگیری تعدادی همراه بوده است. 
این پایگاه اطلاع رسانی افزود: اعتراضات را وب سایت‌های خبری گروهی به نام 'وال استریت را تصرف كنید' سازماندهی می‌كنند. این اعتراضات كه مورد حمایت 'جنبش ناشناس' یا 'انانیموس'، گروهی از هكرهای حامی آزادی بیان، نیز قرار دارد؛ از روز 26 شهریور تجمع خود را در نزدیكی خیابان وال استریت، نبض بورس آمریكا، آغاز كرده اند. 
همچنین رادیو فردا به نقل از شبكه خبری الجزیره گزارش كرده است كه حدود 400 معترض اكنون چندین روز است كه شب‌های خود را در پارك 'زوكتی'، نزدیك به خیابان وال استریت، سپری می‌كنند. 
'یونایتدپرس اینترنشنال' نیز با اشاره به اعلام اتحادیه كارگران حمل و نقل شهر نیویورك مبنی بر این كه مطالبات معترضینی كه از دو هفته قبل در منطقه منهتن تجمع كرده اند، با مطالبات این اتحادیه برابر است، به نقل از 'جان ساموئلسون' رییس شعبه نیویورك این اتحادیه گفت: 38 هزار كارگر و 26 هزار بازنشسته این اتحادیه دیدگاه هایشان در این باره كه ثروتمندان نیویوركی از مالیات فرار می كنند و شهروندان با درآمد اندك در فقر مالی دست و پا می زنند، یك سان است. 
ساموئلسون همچنین در گفتگو با نیویورك دیلی افزود: كارگران این وضع را ناعادلانه می دانند و معترضین نیز در حال برجسته سازی این مساله هستند. 
اعتراض صلح‌میز افرادی كه برای اظهار نارضایتی خود از سیاست‌های اقتصادی مریكا و در نتیجه بیكاری میلیون‌ها نفر، روزها در نزدیكی خیابان وال استریت در نیویورك تجمع كرده بودند، با مخالفت پلیس، پرتاب گاز اشك‌ور و دستگیری تعدادی همراه بوده است
به گزارش شیكاگو تریبون، صدها نفر از معترضین به نظام بانكی، شامگاه پنجشنبه در مقابل فدرال رزرو شیكاگو تجمع و نسبت به فقر، بیكاری و افزایش شكاف طبقاتی اعتراض كردند. 
خبرگزاری فرانس پرس در مورد راهپیمایی روز جمعه حدود دو هزار معترض به علل بحران اقتصادی از میدان وال استریت به سوی مركز پلیس این شهر، گزارش داد: این راهپیمایی اعتراضی مسالمت آمیز چندمین و بزرگترین تظاهرات ماه های اخیر در اعتراض به اوضاع اقتصادی و سیاسی موجود بوده است. 
بر اساس این گزارش، تظاهر كنندگان، پلاكاردهایی با عناوینی همچون 'همه بانكدارها نازی هستند، ' انسان قبل از دلار '، 'پلیس نیویورك از میلیاردرهای وال استریت حمایت می كند'، 'ما را فروخته اند' در دست داشتند و تعداد زیادی از نیروهای پلیس به كنترل مسیر این راهپیمایی پرداخته اند. 
خبرگزاری رویترز در حالی كه خبر از دستگیری 80 نفر از معترضان در راهپیمایی منطقه یونیون اسكوئر (union square) داد، افزود: این دستگیری ها از سال 2004 تاكنون بی سابقه بوده است. 
رویترز افزود: استفاده پلیس از گاز خردل علیه چهار زن معترض منجر به خشمگین تر شدن معترضان شد. 
شبكه خبری راشا تودی نیز در گزارش خود میدان منهتن را به میدان التحریر مصر تشبیه كرد. 
به گزارش بخش عربی شبكه بی بی سی، معترضان بیانیه ای را بر روی شبكه اینترنتی خود قرار داده اند و در آن تصریح كرده اند تنها چیزی كه ما را گرد هم آورده، این است كه مردم معترض 99 درصد جمعیت آمریكا را تشكیل می دهند، ملتی كه از فساد رنج می برد، فسادی كه یك درصد باقی مانده ایجاد كرده است. 
وال استریت
روزنامه الاتحاد چاپ امارات در گزارش های متعددی از معترضان وال استریت به عنوان انقلابیون نام برده است. 
روزنامه الوطن و الاقتصادیه عربستان نیز به بازتاب گزارش های مربوط به این تظاهرات پرداخته اند. 
شبكه پرس تی وی به نقل از 'جیمز اچ. فتزر'، پژوهشگر آمریكایی و بنیانگذار 'پژوهشگران حقیقت 11 سپتامبر' نوشت: 'ظاهرا اعتراف به این امر (تظاهرات علیه وال استریت) تهدید زیادی برای منافع شركت‌هاست.' 
وی در باره تظاهركنندگان گفت: 'این‎ها مردم عادی هستند كه به دوران اقتصادی سختی كه در آن زندگی می‌كنند و شكست دولت در مواجهه با مشكل بیكاری كه اكنون گریبانگیر 25 میلیون آمریكایی است، اعتراض دارند. آن‎ها دارند این (اعتراض) را به تعویق می‌اندازند؛ آن‎ها دارند آن را سركوب می‌كنند.' 
وی كه از غیبت رسانه های مهم غربی در انتشار اخبار مربوط به این اعتراضات، شكایت داشت، خاطر نشان كرد كه 'آنچه ما در این جا داریم، نمونه حیرت‌انگیز دیگری از سركوب اطلاعات در رسانه‌های جمعی است كه مردم آمریكا و در حقیقت بقیه جهان حق دارند در باره آن بدانند.' 
یك نویسنده آمریكایی به پرس تی‎وی می‌گوید: شركت‌كنندگان در تجمع وال استریت 'همان كاری را می‌كنند كه بیشتر مردم آمریكا خواستار و نیازمند تحقق آن هستند.' 
'دیوید سوآنسون' نویسنده آمریكایی كتاب 'جنگ یك دروغ است' و یكی از بنیانگذاران پایگاه اطلاع رسانی در مصاحبه با پرس تی‌وی گفت: 'آن‌ها وضع مالیات بر ثروتمندان، شركت‌های بزرگ، پایان جنگ، كاهش بودجه نظامی و صرف آن در بخش‌های مورد نیاز را خواستارند.' 
شبكه خبری راشا تودی نیز در گزارش خود میدان منهتن را به میدان التحریر مصر تشبیه كرد. 
همچنین 'آنا لكاس میلر'، خبرنگار هفته نامه 'نیشن' آمریكا نیز در گفت‌وگو با بخش آمریكای وب سایت پرس تی‌وی گفت: روز هفدهم سپتامبر، تنها یك روز نبود. ما تا دستیابی به خواسته‌هایمان به این اعتراض‌ها علیه دولت فدرال ادامه خواهیم دا د.

دستگیری 700 نفر معترض

پس از دستگیری بیش از 700 تن از معترضان آمریكایی در وال استریت به علت ایجاد اختلال، ورود به موانع ترافیكی و همچنین تلاش برای برگزاری تظاهرات در اطراف پل بروكلین، پلیس آمریكا بار دیگر این پل را باز كرد.
به گزارش الف به نقل از رویترز، دستگیری این افراد زمانی انجام شد كه گروهی از معترضان در دومین هفته اعتراض‌ها از سوی "جنبش اشغال وال استریت" تلاش كردند، تظاهرات برگزار كنند. معترضان در حالی كه از پارك زوكوتی نیویورك راهپیمایی خود را آغاز كرده بودند و قصد داشتند به مناطق جنوبی منتهن بروند، در مسیر راهپیمای به پل بروكلین رسیدند.
یك سخنگوی پلیس تصریح كرد: پلیس پیش از این به معترضان هشدار داده بود كه از برگزاری تظاهرات امتناع كنند و در صورت برپایی تظاهرات دستگیر خواهند شد. این در حالی است كه برخی از این افراد به این هشدار پلیس گوش دادند و برخی دیگر كه از این هشدار تبعیت نكردند، دستگیر شدند. پس دستگیری عده ای از این معترضان پل بروكلین بازگشایی شد.
وال استریت
بیشتر افرادی كه دستگیر شدند به زندانی در نزدیكی محل برپایی این تظاهرات منتقل و پس از چند ساعت آزاد شدند. زمانیكه نیروهای پلیس وارد عمل شدند و به چند نفر دستبند زدند، برخی از معترضان تلاش كردند از دست این ماموران پلیس فرار كنند.

برنامه تسخیر لس آنجلس

دامنه اعتراضات مردم آمریکا به تبعیض و بی عدالتی و افزایش بیکاری و ....  در کشورشان هر روز ابعاد تازه تری به خود می گیرد، در این زمینه فعالان آمریکایی اعلام کردند تصمیم دارند برای نشان دادن همبستگی خود با اعتراضات وال استریت که از 17 سپتامبر(26 شهریور) در نیویورک آغاز شده است، جنبش اعتراضی"تسخیر لس آنجلس" را آغاز کنند.
بر اساس برنامه سازمان دهندگان این اعتراضات، حرکت راهپیمایان از صبح اول اکتبر آغاز شده است که این حرکت از میدان پرشینگ آغاز شده و تا مرکز فرمانداری در جنوب لس آنجلس ادامه یافته است.
فعالان آمریکایی مدت اعتراضات در لس آنجلس اعلام نکرده اند، اما از تظاهرات کنندگان درخواست کرده اند همراه خود چادر و کیسه خواب بیاورند.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین حدود دو هزار تظاهرات کننده روز جمعه هشتم مهر ماه از منطقه ای در نزدیکی وال استریت به سمت مقر اداره پلیس نیویورک راهپیمایی کردند.
شرکت کنندگان در جنبش "تسخیر وال استریت" که به وامهای بانکی، توقیف اموال و بیکاری بالا معترض هستند، تاکید کرده اند تا زمستان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
معترضان با شعار "ما 99 درصد هستیم" قصد دارند توجهات را بر این واقعیت جلب کنند که آنها بخشی از آن یک درصد آمریکایی که ثروتهای این کشور را در اختیار دارند، نیستند.
"انقلاب در حال رخ دادن است؛ فقط در اخبار دیده نمی ‌شود" از دیگر شعارهای معترضان در وال استریت نیویورک به شمار می‌آید.
همچنین استفاده یک فرمانده پلیس از گاز فلفل علیه 4 زن در راهپیمایی هفته گذشته موجی از خشم را در میان معترضان برانگیخت و ویدئویی از این حادثه به سرعت در اینترنت پخش شد.

هیچ نظری موجود نیست: